Damlama sulama yaptığımız kendi zeytinliklerimizdeki Domat (Akhisar) türü ağaçlardan, dalında olgunlaştıktan sonra elle hasat edilip boyutlandırılan, 1 kg’da en çok 120 adet tane zeytin içeren iri zeytinlerden salamuraya basma yöntemiyle üretilmektedir. Sofralık yeşil zeytin yapımında Domat türü zeytin, iri taneli, sert dokulu ve çekirdeğinin küçük oluşu ve lezzeti nedeniyle tercih edilmektedir. Salamurası tuz ve limon tuzu (sitrik asit) içermektedir.
Tüketeceğiniz kadar zeytini bir tahta kaşıkla aldıktan sonra kavanozu sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza ediniz. Salamuraya, kavanoz açıldıktan sonra, yüzeyini kaplayıp havayla temasını kesecek kadar zeytinyağı da ilave edilebilir.Damlama sulama yaptığımız kendi zeytinliklerimizdeki Domat (Akhisar) türü ağaçlardan, dalında olgunlaştıktan sonra elle hasat edilip boyutlandırılan, 1 kg’da en çok 120 adet tane zeytin içeren iri zeytinlerden salamuraya basma yöntemiyle üretilmektedir. Sofralık yeşil zeytin yapımında Domat türü zeytin, iri taneli, sert dokulu ve çekirdeğinin küçük oluşu ve lezzeti nedeniyle tercih edilmektedir. Salamurası tuz ve limon tuzu (sitrik asit) içermektedir. Tüketeceğiniz kadar zeytini bir tahta kaşıkla aldıktan sonra kavanozu sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza ediniz. Salamuraya, kavanoz açıldıktan sonra, yüzeyini kaplayıp havayla temasını kesecek kadar zeytinyağı da ilave edilebiiir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.