Kuruluşumuz 2009 yılında “Yaman Zeytincilik” adıyla bir tarım işletmesi olarak faaliyete geçmiştir.  İlk yıllarda hasat edilen zeytin, işlenmeden doğrudan değerlendirilirken, takip eden yıllarda Kabakum’da bir sofralık zeytin ve zeytinyağı işletmesi kurularak kısmen sofralık zeytin  olarak işlenmeye ve kısmen de zeytinyağı üretiminde kullanılmaya  başlanmıştır. Bu gelişme aynı zamanda şirketleşmeyi de gerektirdiğinden,  2015 yılında Yaman Zeytincilik San. ve Tic. Ltd. Şti. kurularak  ticari faaliyete geçilmiştir. Şirket halen 2020 yılında tescil edilen “SOMAK” markasıyla sofralık zeytin ve zeytinyağı üretip ve pazarlayarak zeytin sevenlere hizmet vermektedir.2022 Yılı içerisinde ise  şirket ünvanı SOMAK ZEYTİNCİLİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ olarak değiştirilmiştir. 

Hasat ettiğimiz zeytinin çok küçük ve özenle seçilmiş bir bölümünü de kendi tesislerimizde sofralık zeytin olarak işleyip tüketicilerin kullanımına sunuyoruz.  Bu bağlamda her yıl sınırlı miktarda Domat  çeşidi zeytin “Doğal Fermente Salamura Yeşil Zeytin”, Gemlik çeşidi  zeytin “Doğal Fermente Salamura Siyah Zeytin”  olarak hazırlanmakta ve  buna  Ayvalık-Edremit türü zeytinden  üretilen “Naturel Sızma Zeytinyağı” eklenerek  küçük bir ürün paleti oluşturulmaktadır.

   
Akhisar çeşidi olarak da bilinen Domat,  dolgun etli yapısı, çekirdeğinin küçük olması ve etinin çekirdeğinden kolay ayrılmasının yanında yağ oranının da düşük olması nedeniyle  ülkemizde yetişen zeytin türleri içinde, geleneksel yeşil zeytin yapımı için en uygun tür olarak kabul  edilmektedir. Gemlik çeşidi de benzer özellikleri ve dalda kararması, ince ve parlak kabuğu nedeniyle sofralık siyah zeytin yapımı için tercih edilmektedir. Ayvalık-Edremit türü zeytinin de zeytinyağı üretimi için en uygun tür olduğu dikkate alındığında, gerek sofralık zeytin ve gerekse zeytinyağında en iyilerden oluşturulan bir ürün paleti ortaya çıkmaktadır.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR